Herkesi bekleyen köy, onuncu köy... Ben de gidiyorum, yoldayım... Burdan öte kaç köy olursa olsun onlara da gönderilirsem seve seve giderim... :) Yalandan kocaman şatolar içine hapsetmişiz insanlığı çıkıp gitse doğru bir dünyaya, yolunu şaşıracak... __Mşrf (Bu blogda yayınlanan altında ismim olan Şiir ve Yazılar 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa göre tüm hakları ile Müşerref ÖZDAŞ'a aittir.İzinsiz alıntı yapmak ve yayınlamak yasaktır)
26 Kasım 2013 Salı
25 Kasım 2013 Pazartesi
Bulut geçti, gözyaşları kaldı çimende
"seher yeli eser yırtar eteğini gülün
güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün
sen şarap içmene bak, çünkü nice gül yüzler
kopup dallarından toprak olmadalar her gün"
"bu yıldızlı gökler ne zaman başladı dönmeye
ne zaman yıkılıp gidecek bu güzelim kubbe
aklın yollarıyla ölçüp biçemezsin bunu sen
mantıkların, kıyasların sökmez senin bu işte"
"bulut geçti, gözyaşları kaldı çimende
gül rengi şarap içilmez mi böyle günde?
bugün bu çimen bizim, yarın kim bilir kim
gezecek, bizim toprağın yeşilliğince"
Ömer HAYYAM
Suları soğuk pınar
Suları soğuk pınar,
Sulan soğuk pınar,
Ateşten dudaklarını
Göğsüne koydu da yâr
Sen neden ısınmadın
Sen neden ısınmadın?
NAZIM HİKMET
24 Kasım 2013 Pazar
Alnımızda bilgilerden bir çelenk
ÖĞRETMEN MARŞI
Alnımızda bilgilerden bir çelenk
Nura doğru can atan Türk genciyiz
Yeryüzünde yoktur olmaz Türk’e denk
Korku bilmez soyumuz
Şanlı yurdum her bucağın şenle dolsun
Yurdum seni yüceltmeye andlar olsun
Candan açtık cehle karşı bir savaş
Ey bu yolda and içen genç arkadaş
Öğren öğret hakkı hakka gürle coş
Durma durma koş.
Şanlı yurdum her bucağın şenle dolsun
Yurdum seni yüceltmeye andlar olsun
Cevat Memduh ALTAR
23 Kasım 2013 Cumartesi
19 Kasım 2013 Salı
Patatesli tuzlu kek
Mutfakların kurtarıcısı patatesi böyle denediniz mi bilmem ama çay saatlerine, kahvaltılara çok yakışan bir lezzet. Denemeniz tavsiyemdir. Nette birçok tarif var, her yemekte olduğu gibi bunda da kendime göre eklemeler çıkarmalar yaptım. Denemek isteyenler için tarifi şöyle:
Malzemeler:
1-Orta boy 3 patates
2- 3 yumurta
3- Bir su bardağı yoğurt
4- Yarım su bardağı çiçek yağı ( Daha az yağlı olmasını isteyenler bir çay bardağı yağ ve bir çay bardağı su kullanabilirler)
5- Küçük bir kase ezilmiş beyaz peynir
6- Birkaç minik doğranmış sosis
7- 1.5 su bardağı un
8-Maydanoz ve dereotu ( sadece biri veya varsa ikisini de kullanabilirsiniz. Özellikle dereotu çok yakışıyor).
9- Bir çay kaşığı kuru nane( tercihinize göre artırabilirsiniz)
10- Bir çay kaşığı pul biber( Acı seviyorsanız acı olabilir, miktarını az artırabilirsiniz).
Yapılışı:
Kek yapar gibi tüm ( sosis ve patates hariç) malzemeler karıştırılır, en son minik doğranmış patatesler ve sosisler eklenerek karıştırmaya devam edilir. Çok akıcı olmayan bir kıvam elde edilecek sonuçta. Verdiğim malzemeler bunu sağlıyor. Karıştırma işlemi bitince kullanacağınız tepsi yağlanıp unlanarak içine boşaltılır. Üstü arzu ederseniz susam veya çörek otu ile süslenerek önceden ısıtılmış fırına sürülür. ( Orta kata)
200 derecede alt ve üst açık durumda iken 40-45 dakika pişirmek yetiyor. ( Sizin fırınınızın durumuna göre değişebilir bu süre. Pişip pişmediğini anlamak için bıçak veya kürdanla kontrol edilebilir).
Afiyet olsun.
M.Özdaş
Malzemeler:
1-Orta boy 3 patates
2- 3 yumurta
3- Bir su bardağı yoğurt
4- Yarım su bardağı çiçek yağı ( Daha az yağlı olmasını isteyenler bir çay bardağı yağ ve bir çay bardağı su kullanabilirler)
5- Küçük bir kase ezilmiş beyaz peynir
6- Birkaç minik doğranmış sosis
7- 1.5 su bardağı un
8-Maydanoz ve dereotu ( sadece biri veya varsa ikisini de kullanabilirsiniz. Özellikle dereotu çok yakışıyor).
9- Bir çay kaşığı kuru nane( tercihinize göre artırabilirsiniz)
10- Bir çay kaşığı pul biber( Acı seviyorsanız acı olabilir, miktarını az artırabilirsiniz).
Yapılışı:
Kek yapar gibi tüm ( sosis ve patates hariç) malzemeler karıştırılır, en son minik doğranmış patatesler ve sosisler eklenerek karıştırmaya devam edilir. Çok akıcı olmayan bir kıvam elde edilecek sonuçta. Verdiğim malzemeler bunu sağlıyor. Karıştırma işlemi bitince kullanacağınız tepsi yağlanıp unlanarak içine boşaltılır. Üstü arzu ederseniz susam veya çörek otu ile süslenerek önceden ısıtılmış fırına sürülür. ( Orta kata)
200 derecede alt ve üst açık durumda iken 40-45 dakika pişirmek yetiyor. ( Sizin fırınınızın durumuna göre değişebilir bu süre. Pişip pişmediğini anlamak için bıçak veya kürdanla kontrol edilebilir).
Afiyet olsun.
M.Özdaş
Beyaz peynir yerine çökelek de kullanılabilir ancak, peynir tadı daha hoş oluyor.
Veee... final :)
Ben ılık yemeyi tercih ediyorum.
İçinde patates olduğu için fazla yapmayıp o gün içinde tüketilmesi daha yerinde olur. Ertesi güne kalırsa da çok kısa süre ızgara üzerinde hafif ısıtıldığında lezzetinden kayıp vermediğini hatırlatayım.
Yanında iyi demlenmiş çay ve sevilenlerle birlikte damaklarda da yüreklerde de hoş bir tat bırakıyor.
Deneyin, tavsiyemdir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)